Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна трябва да приеме политика за набиране на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна трябва да приеме политика за набиране на
Коментари Харесай

Джендър съветник във ВСУ: Да мобилизираме жените, момиченцата да свикват от малки с военно дело

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна би трябвало да одобри политика за набиране на дами на военна работа по израелския модел. Страната също би трябвало да се приготви за обстоятелството, че дамите ще би трябвало да бъдат мобилизирани през идващите години. Това съобщи Оксана Григориева, консултант по джендър въпросите на командващия Сухопътните войски, в изявление за The Times, предава " Фокус ".

" Нашата конституция гласи, че задължението на всеки украинец е да пази страната си, тъй че е вярно дамите също да служат. Северната ни съседка няма да изчезне просто по този начин. В продължение на стотици години те са ни нападали неведнъж. Подобно на Израел, ние би трябвало бъдем готови за това, а това значи, че би трябвало да образоваме мъжете и дамите да бъдат подготвени за война “, споделя съветникът.

Отбелязва се, че измежду дамите, които служат в украинската войска, по-малко от една десета извършват дейни бойни задания, а останалите работят като лекари, разузнавачи и админи. Едва през 2018 година на дамите беше позволено да заемат бойни позиции.

" Изминахме дълъг път във връзка с законодателството, само че на процедура към момента има нрав от остарялата школа. От учебна възраст нататък има разделяне сред девойки и момчета в страната: момчетата се учат на физически действия, до момента в който девойките би трябвало да се ​​занимаваме с бродерия или домакинска работа, би трябвало да се промени и физически, и психически, би трябвало да подготвим девойките да пазят страната “, споделя Григориева.

В същото време публицистите показват, че Украйна постепенно вкарва равенството сред половете във въоръжените сили, а неналичието на женски униформи към момента е проблем, пред който са изправени доста дами бойци.

Сега има 65 000 дами, които служат в украинските въоръжени сили, съгласно държавни данни, което е с към 40% повече от 2021 година, година преди пълномащабното навлизане на Русия. Почти всички от тях са доброволци, защото няма наложителна военна работа за дами, макар че дамите с здравно обучение в този момент би трябвало да се записват в локалния TCC.

Делът на дамите военнослужещи в Украйна е по-нисък, в сравнение с в множеството страни от НАТО - 7,3%. През последните години делът на дамите в постоянните въоръжени сили на Съединени американски щати непрекъснато надвишава 17%, а във Англия - повече от 11%.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР